
Trainingen participatie
Relevant Gesprek®
Leren participeren
Leren participeren
Het maken van een Participatieaanpak is een belangrijke succesfactor in een participatieproces. Zonder aanpak kun je niet sturen op resultaat. En haal je uiteindelijk niet op wat je nodig hebt. Wij geloven niet in ‘blanco het gesprek ingaan’. Voor ons staat dat gelijk aan: onvoorbereid het gesprek ingaan. En dat is een belangrijke participatievalkuil. De 4 sleutels van de methodiek van het Relevant Gesprek® helpen je om op een overzichtelijke en gestructureerde manier te komen tot een participatieaanpak. Elke sleutel kent hulpvragen. Met het beantwoorden van de hulpvragen heb je de bouwstenen voor je participatieaanpak. SIR is gecertificeerd partner van de Relevant Gesprek® Academie.
De methodiek Relevant Gesprek® sluit aan bij gedachtengoed en de instrumenten van Factor C (ommunicatie) ontwikkeld door de dienst Publiek en Communicatie van het Ministerie van Algemene Zaken en Factor P (articipatie) ontwikkeld door het samenwerkingsprogramma 'Democratie in Actie' van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de beroeps- en belangenverenigingen van raadsleden, griffiers, wethouders, gemeentesecretarissen en burgemeesters.
Meer over Relevant Gesprek®
SIR is gecertificeerd partner van de Relevant Gesprek® Academie. We bieden als partner participatietrainingen open inschrijving en incompany participatietrainingen voor jouw team en voor de raad aan.
"De methode Relevant Gesprek helpt mij om samen met mijn collega's een participatie aanpak te maken. Dankzij de incompany training participatie spreken we nu dezelfde taal."
Projectleider participatie gemeente
"Fijn om stap voor stap de Participatietrap te gebruiken. En leuk om samen aan een casus te werken. De ideeën die ik heb opgedaan in de participatie-training neem ik mee!"
Teamleider Ruimtelijke Ordering gemeente
"Het was goed om als raad samen het gesprek te voeren over de manier waarop wij met ons publiek communiceren en hoe dit beter kan. Blij met het handboek."
Raadslid gemeente